Hovězí maso na smetaně
Moc dobré lowcarb jídlo, oblíbené všemi :) Pokud se vám recept líbí, za sledování a sdílení budu ráda i zde: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==
- 5h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Oslava
- Pomalý hrnec
- Recepty po babičce
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí maso zadní | 2 kg |
zelenina kořenová | 0,7 kg |
hořčice plnotučná | 1 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 ml |
máslo přepuštěné, ghí | 2 lžičky |
citrón | 0,2 kusu |
ocet vinný bílý | 1 lžička |
kořenicí směs na svíčkovou | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,3 lžičky |
čekankový sirup | 10 g |
Postup přípravy
-
Maso nasolíme, napepříme a na lžičce másla opečeme dozlatova, přendáme do pomalého hrnce (multifunkční hrnec salente cuco). Do pánve po mase dáme druhou lžičku másla a přidáme kořenovou zeleninu, kterou restujeme dozlatova. Když má zelenina zlatavou barvu, přidáme hořčici, střik octu, citrón, LC marmeládu a koření. Osolíme a opepříme a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme k masu a pomalíme 4,5 až 5 hodin.
-
Pak vyjmeme maso a koření, zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu (dle potřeby ještě na zředění vodu nebo vývar), provaříme a dochutíme solí, pepřem. Vypneme sporák a dle potřeby dosladíme čekankovým sirupem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů