Hovězí maso na smetaně

Lenny73

Moc dobré lowcarb jídlo, oblíbené všemi :) Pokud se vám recept líbí, za sledování a sdílení budu ráda i zde: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

Hovězí maso na smetaně

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
hovězí maso zadní 2 kg
zelenina kořenová 0,7 kg
hořčice plnotučná 1 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka 250 ml
máslo přepuštěné, ghí 2 lžičky
citrón 0,2 kusu
ocet vinný bílý 1 lžička
kořenicí směs na svíčkovou 1 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,3 lžičky
čekankový sirup 10 g

Postup přípravy

  1. Maso nasolíme, napepříme a na lžičce másla opečeme dozlatova, přendáme do pomalého hrnce (multifunkční hrnec salente cuco). Do pánve po mase dáme druhou lžičku másla a přidáme kořenovou zeleninu, kterou restujeme dozlatova. Když má zelenina zlatavou barvu, přidáme hořčici, střik octu, citrón, LC marmeládu a koření. Osolíme a opepříme a ještě chvíli restujeme. Poté přidáme k masu a pomalíme 4,5 až 5 hodin.

  2. Pak vyjmeme maso a koření, zeleninu rozmixujeme, přilijeme smetanu (dle potřeby ještě na zředění vodu nebo vývar), provaříme a dochutíme solí, pepřem. Vypneme sporák a dle potřeby dosladíme čekankovým sirupem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů