Hovězí maso na divoko s houbami a smetanovým knedlíkem

Klasické jído zdravěji - lowcarb. Děkujeme Iris Starnska Roger Ruiz za recept :)

Hovězí maso na divoko s houbami a smetanovým knedlíkem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
hovězí maso zadní 1 kg
sádlo 1 lžíce
cibule 2 kusy
česnek stroužky 10 kusů
paprika sladká mletá 1 lžíce
paprika mletá uzená 0,5 lžičky
bobkový list celý sušený 3 kusy
nové koření 5 kusů
pepř černý celý 10 kuliček
kmín celý 1 lžička
hořčičné semínko celé, žluté/bílé 1 lžička
rozmarýn 2 snítky
tymián čerstvý 2 snítky
oregano, dobromysl čerstvá 2 snítky
mrkev 1 kus
celer 0,3 kusu
červená paprika 1 kus
houby sušené, směs 1 hrst
sůl 1 lžička
vajíčka 1 kus
smetana na vaření 2 lžíce
mandlová mouka 2 lžíce
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Na sadle orestujeme cibuli do zlatohneda. Vlozime nakrajene maso a nechame ho zatahnout ze vsech stran. Pridame vsechno koreni, mlete papriky, kratce zarestujeme a podlijeme vodou. Pote vlozime zeleninu a dusime do temer mekkeho masa.

  2. Maso vyjmeme a stavu se zeleninou propasirujeme. Maso a omacku vratime zpet do hrnce, pridame namocene houby a dusime do zmeknuti masa. Dochutime soli, oreganem nebo majorankou.

  3. Knedlík: Vse smichat v hrnecku a dat na 4 minuty do mikrovlnky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů