Hovězí maso na divoko s houbami a smetanovým knedlíkem
Klasické jído zdravěji - lowcarb. Děkujeme Iris Starnska Roger Ruiz za recept :)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Obědy a večeře
- Orestování
- Posvícení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí maso zadní | 1 kg |
sádlo | 1 lžíce |
cibule | 2 kusy |
česnek stroužky | 10 kusů |
paprika sladká mletá | 1 lžíce |
paprika mletá uzená | 0,5 lžičky |
bobkový list celý sušený | 3 kusy |
nové koření | 5 kusů |
pepř černý celý | 10 kuliček |
kmín celý | 1 lžička |
hořčičné semínko celé, žluté/bílé | 1 lžička |
rozmarýn | 2 snítky |
tymián čerstvý | 2 snítky |
oregano, dobromysl čerstvá | 2 snítky |
mrkev | 1 kus |
celer | 0,3 kusu |
červená paprika | 1 kus |
houby sušené, směs | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
vajíčka | 1 kus |
smetana na vaření | 2 lžíce |
mandlová mouka | 2 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 špetka |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Na sadle orestujeme cibuli do zlatohneda. Vlozime nakrajene maso a nechame ho zatahnout ze vsech stran. Pridame vsechno koreni, mlete papriky, kratce zarestujeme a podlijeme vodou. Pote vlozime zeleninu a dusime do temer mekkeho masa.
-
Maso vyjmeme a stavu se zeleninou propasirujeme. Maso a omacku vratime zpet do hrnce, pridame namocene houby a dusime do zmeknuti masa. Dochutime soli, oreganem nebo majorankou.
-
Knedlík: Vse smichat v hrnecku a dat na 4 minuty do mikrovlnky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů