Hovězí líčka na víně s celerovo mrkvovým pyré

Kristýna

Líčka je jedno z nejlepších a nejchutnějších jídel, které znám. Lze připravit na mnoho způsobů, na červeném víně myslím chutnají nejvíce. Příprava není složitá, jen časově delší...

Hovězí líčka na víně s celerovo mrkvovým pyré

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
hovězí přední líčka 800 g
celer 1 kus
mrkev 2 kusy
petržel kořenová 1 kus
víno červené jakostní 400 ml
vývar masový domácí 400 ml
cibule 1 kus
nové koření 10 kuliček
pepř černý celý 5 kuliček
bobkový list celý sušený 2 listy
vepřové sádlo 1 lžíce
máslo čerstvé 1 lžička
sůl 2 lžičky
mrkev 2 kusy
celer 0,5 kusu
sůl 1 špetka
máslo čerstvé 1 oříšek
smetana ke šlehání, šlehačka 50 ml

Postup přípravy

  1. Líčka zprudka opražíme ze všech stran na větším množství sádla. Poté maso vyjmeme a na sádlo vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do hněda. Přidáme na větší kusy pokrájenou kořenovou zeleninu a všechno koření, restujeme asi 3 minuty.

  2. Pak vrátíme maso, podlejeme vínem a vývarem, přiklopíme a dusíme do měkka. ( asi 2 hodiny na mírném stupni plotýnky)

  3. Když je maso měkké a skoro se rozpadá, opatrně jej vyndáme. Vyndáme též kuličky koření a bobkové listy a zeleninu rozmixujeme. Přidáme kousek másla pro zjemnění a dochutíme.

  4. Mrkev a celer nakrájíme na malé kostičky a asi 15 minut povaříme v osolené vodě. Poté vodu slejeme a zeleninu rozmixujeme se smetanou a oříškem másla.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů