Hovězí koule s cuketou a celerem - LC
Šťavnaté nízkosacharidové koule, přidáme čerstvou zeleninu nebo salát a pochutnáme si velice! Děkujeme Janě Kvasnicové za krásný recept :)
- 20m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí mleté maso | 500 g |
cuketa | 1 kus |
celer | 1 kus |
mozzarella | 1 kus |
cibule červená | 1 kus |
česnek medvědí listy | 1 g |
česnek stroužky | 4 kusy |
smetana na vaření | 100 ml |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 2 špetky |
Postup přípravy
-
Cuketu nahrubo a celer najemno nastrouhat, nechat vypotit a zbavit tekutiny. Najemno nakrájet cibuli, nahrubo mozzarellu a vše i s vypocenou zeleninou smíchat. Ze směsi jsem vytvarovala 8 koulí. Pekla jsem na 180 asi 12-15 minut,nemám ráda moc propečené.
-
Jako přílohu jsem si udělala guacamole..a přidala do něj nasekaný čerstvý špenát a fetu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů