Jako guláš, ale vylepšený nízkosacharidový (LC) oběd kapustou.
- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
500 g |
500 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
Masový základ jako na guláš, jen dávám míň mleté papriky. Až je maso skoro hotové, přidám kapustu - dnes hlávkovou. Podusím vše do měkka, dochutím, dobrou chuť, hotovo.
Makronutrienty
25%
58%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 343 kJ | 1 362 kJ |
Kalorická hodnota | 82,1 kcal | 325 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,4 g
1,13 g |
17,5 g
4,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,44 SVJ | 1,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3 g
1,01 g |
11,9 g
4,01 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 40,1 g |
Sůl | 1,47 g | 5,83 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů