Hovězí kližka na mrkvi a tvarohový knedlík - LC

Laduš

Hovězí kližka na mrkvi a tvarohový knedlík - LC

Velmi lahodné low carb jídlo. :)

Postup přípravy

  1. Maso jsem odblanila a nakrájela na kousky. Cibuli jsem nakrájela nadrobno. Ve větším kastrole jsem rozehřála sádlo a cibuli osmažila dozlatova. Přidala jsem maso, které jsem nechala zatáhnout. Poté jsem osolila a okořenila. Vše jsem promíchala, nechala ještě krátce osmahnout a pak podlila vodou.

    Nechala jsem pozvolna dusit cca jednu hodinu, během dušení jsem občas zamíchala a podlila vodou, jak bylo třeba.

    Maso jsem vyjmula do misky děrovanou lžící a základ s cibulí jsem promixovala tyčovým mixérem.

    Maso jsem vrátila zpět do kastrolu, přidala nakrájenou mrkev a nechala dusit ještě asi tak hodinu.

    Po odstavení z ohně jsem vmíchala dvě lžičky citrónové šťávy a kousek másla.

  2. Na dva knedlíky jsem v misce smíchala 100 g tvarohu, dvě vejce a špetku soli. Přidala jsem tři lžíce bramborové vlákniny, jednu lžíci mandlové mouky a asi tak půl lžičky prášku do pečiva. Směs jsem důkladně promíchala a rozdělila do dvou hrnků vymazaných máslem. Do mikrovlnky na dvě a půl minuty.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte