Velmi lahodné low carb jídlo. :)
- 2h:20m
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
1 kg |
1 kg |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
0,8 lžičky |
0,8 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
3 kusy |
3 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Knedlík - 2 porce | |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
50 g |
50 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso jsem odblanila a nakrájela na kousky. Cibuli jsem nakrájela nadrobno. Ve větším kastrole jsem rozehřála sádlo a cibuli osmažila dozlatova. Přidala jsem maso, které jsem nechala zatáhnout. Poté jsem osolila a okořenila. Vše jsem promíchala, nechala ještě krátce osmahnout a pak podlila vodou.
Nechala jsem pozvolna dusit cca jednu hodinu, během dušení jsem občas zamíchala a podlila vodou, jak bylo třeba.
Maso jsem vyjmula do misky děrovanou lžící a základ s cibulí jsem promixovala tyčovým mixérem.
Maso jsem vrátila zpět do kastrolu, přidala nakrájenou mrkev a nechala dusit ještě asi tak hodinu.
Po odstavení z ohně jsem vmíchala dvě lžičky citrónové šťávy a kousek másla.
-
Na dva knedlíky jsem v misce smíchala 100 g tvarohu, dvě vejce a špetku soli. Přidala jsem tři lžíce bramborové vlákniny, jednu lžíci mandlové mouky a asi tak půl lžičky prášku do pečiva. Směs jsem důkladně promíchala a rozdělila do dvou hrnků vymazaných máslem. Do mikrovlnky na dvě a půl minuty.
Makronutrienty
16%
63%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 485 kJ | 781 kJ |
Kalorická hodnota | 116 kcal | 187 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,34 g
1,52 g |
5,38 g
2,45 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,334 SVJ | 0,538 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,6 g
1,67 g |
7,4 g
2,69 g |
Bílkoviny | 13,6 g | 21,9 g |
Sůl | 0,604 g | 0,972 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů