Hovězí kližka na mrkvi a tvarohový knedlík - LC
Velmi lahodné low carb jídlo. :)
- 2h:20m
- 5 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Evropská
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Recepty po babičce
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 5 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí kližka bez kosti | 1 kg |
cibule | 3 kusy |
sádlo | 1 lžíce |
sůl himálajská jemná | 1,5 lžiček |
pepř černý mletý | 0,8 lžičky |
paprika mletá uzená | 2 lžičky |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
mrkev | 3 kusy |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžičky |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
tvaroh měkký tučný | 100 g |
vajíčka | 2 kusy |
sůl | 1 špetka |
vláknina bramborová | 50 g |
mandlová mouka | 1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso jsem odblanila a nakrájela na kousky. Cibuli jsem nakrájela nadrobno. Ve větším kastrole jsem rozehřála sádlo a cibuli osmažila dozlatova. Přidala jsem maso, které jsem nechala zatáhnout. Poté jsem osolila a okořenila. Vše jsem promíchala, nechala ještě krátce osmahnout a pak podlila vodou. Nechala jsem pozvolna dusit cca jednu hodinu, během dušení jsem občas zamíchala a podlila vodou, jak bylo třeba. Maso jsem vyjmula do misky děrovanou lžící a základ s cibulí jsem promixovala tyčovým mixérem. Maso jsem vrátila zpět do kastrolu, přidala nakrájenou mrkev a nechala dusit ještě asi tak hodinu. Po odstavení z ohně jsem vmíchala dvě lžičky citrónové šťávy a kousek másla.
-
Na dva knedlíky jsem v misce smíchala 100 g tvarohu, dvě vejce a špetku soli. Přidala jsem tři lžíce bramborové vlákniny, jednu lžíci mandlové mouky a asi tak půl lžičky prášku do pečiva. Směs jsem důkladně promíchala a rozdělila do dvou hrnků vymazaných máslem. Do mikrovlnky na dvě a půl minuty.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů