Hovězí kližka na mrkvi a tvarohový knedlík - LC

Laduš

Velmi lahodné low carb jídlo. :)

Hovězí kližka na mrkvi a tvarohový knedlík - LC

Suroviny pro 5 osob

Čeho Kolik
hovězí kližka bez kosti 1 kg
cibule 3 kusy
sádlo 1 lžíce
sůl himálajská jemná 1,5 lžiček
pepř černý mletý 0,8 lžičky
paprika mletá uzená 2 lžičky
chilli sušené mleté 1 špetka
mrkev 3 kusy
citronová šťáva, čerstvá 2 lžičky
máslo čerstvé 1 lžíce
tvaroh měkký tučný 100 g
vajíčka 2 kusy
sůl 1 špetka
vláknina bramborová 50 g
mandlová mouka 1 lžíce
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Maso jsem odblanila a nakrájela na kousky. Cibuli jsem nakrájela nadrobno. Ve větším kastrole jsem rozehřála sádlo a cibuli osmažila dozlatova. Přidala jsem maso, které jsem nechala zatáhnout. Poté jsem osolila a okořenila. Vše jsem promíchala, nechala ještě krátce osmahnout a pak podlila vodou. Nechala jsem pozvolna dusit cca jednu hodinu, během dušení jsem občas zamíchala a podlila vodou, jak bylo třeba. Maso jsem vyjmula do misky děrovanou lžící a základ s cibulí jsem promixovala tyčovým mixérem. Maso jsem vrátila zpět do kastrolu, přidala nakrájenou mrkev a nechala dusit ještě asi tak hodinu. Po odstavení z ohně jsem vmíchala dvě lžičky citrónové šťávy a kousek másla.

  2. Na dva knedlíky jsem v misce smíchala 100 g tvarohu, dvě vejce a špetku soli. Přidala jsem tři lžíce bramborové vlákniny, jednu lžíci mandlové mouky a asi tak půl lžičky prášku do pečiva. Směs jsem důkladně promíchala a rozdělila do dvou hrnků vymazaných máslem. Do mikrovlnky na dvě a půl minuty.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů