Dýni můžete uvařit ve větším množství a po porcích zamrazit. Připravit toho jídlo pak bude bleskurychlé. Zelí si vyrábím vlastní, ochucené pouze mořskou solí, v chladu vydrží dlouhé týdny až měsíce.
- 45m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
250 g |
250 g |
25 g |
25 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
4 špetky |
4 špetky |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
Postup přípravy
-
Pokrájenou a semínek zbavenou dýni vložte do hrnce, podlijte malým množstvím vody a přikryjte pokličkou. Uveďte do varu a dýni uvařte doměkka. Poté ji šťouchadlem na brambory rozmačkejte na hrubou kaši.
-
Z mletého hovězího masa vytvarujte karbanátky a orestujte je z obou stran na rozpálené pánci s troškou sádlo.
-
Karbanátky na talíři dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a podávejte je polité výpekem z pánve, s dýňovým pyré a červeným kysaným zelím.
Makronutrienty
15%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 542 kJ | 2 905 kJ |
Kalorická hodnota | 130 kcal | 694 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,25 g
1,33 g |
17,4 g
7,13 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,325 SVJ | 1,74 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,01 g
4,74 g |
48,3 g
25,4 g |
Bílkoviny | 9,72 g | 52,1 g |
Sůl | 0,7 g | 3,75 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů