Hovězí jazyk s pepřovou omáčkou - LC

Hovězí jazyk s pepřovou omáčkou - LC

Máte rádi toto jídlo našich babiček? V lowcarb verzi přílohu nahradí zelenina.

Děkujeme Ali Lea za připomenutí báječného jídla :)

Postup přípravy

  1. Jazyk vložte do velkého hrnce. Zalijte bílým vínem a takovým množstvím studené vody, aby byl jazyk zakrytý asi 1 cm. Pomalu přiveďte k varu.

  2. Mezitím očistěte a nahrubo nakrájejte zeleninu. Přidejte na jazyk koření a mírně vařte alespoň 3 hodiny v hrnci.

    Pak pro jistotu píchněte do špičky jazyka. Když je špička uvařená, je uvařený celý jazyk.

    Jazyk připravuji vždy den předem a nechávám ho ve vývaru přes noc. Vývar je dokonalým základem omáčky.

  3. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kousky. Na pánvi rozehřejte máslo. Osmahněte cibuli. Přidejte vývar a víno, přiveďte k varu, zredukujte asi na polovinu, přeceďte a vlijte zpět do hrnce. Scedíme a rozdrtíme zrnka pepře, přidáme ke smetaně a vaříme, dokud není omáčka krémová, osolíme.

  4. Příloha jakákoli.

    Chřest a Kadeřávek do křupava podusit se soli a kořeni dle chuti.

    Ozdobeno výhonky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte