Hovězí játra v pikantní omáčce - LC
Hovězí játra - nejsou tak často k dostání, ale chuťově úžasné a za pár korun. Děkujeme Táně Liškové za recept, více na: https://l.facebook.com/tankavari.blogerka.cz/
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kokosový olej | 2 lžíce |
játra hovězí | 600 g |
červená paprika | 600 g |
cibule | 2 kusy |
mrkev | 1 kus |
česnek stroužky | 4 kusy |
chilli sušené papričky ancho | 2 g |
skořice mletá | 1 lžička |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
kořenicí směs kari, jemné | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
V pánvi rozpálíme kokosový olej a osmahneme na něm postupně mrkev, cibuli a česnek. Pak přihodíme kostky masa, kari koření a skořici a na prudkém ohni restujeme. Teprve nakonec přidáme mletou papriku (dlouhým restováním hořkne) a rozdrobené chilli papričky a podlijeme trochou vody. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit.
-
A můžeme si připravit další papriku - tentokrát je ale řeč o zelenině, která zde představuje přílohu. Papriku přidáme do hrnce asi po 20 minutách dušení masa a povaříme. Jak dlouho? Tak akorát ???? Musí být měkká a sladká, ale ne rozvařená a kašovitá. V mém případě to bylo 10 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů