Hovězí hamburger s restovanou kapustou na másle a olivovém oleji
Rychlý low carb oběd. Hotovo je za pět minut:)
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí mletý polotovar, hamburger | 220 g |
kapusta hlávková | 200 g |
česnek | 2 stroužky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olivový olej | 1 lžička |
máslo čerstvé | 1 oříšek |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Kapustu nakrájíme na hrubší kusy. Česnek nasekáme najemno nebo proženeme lisem na česnek. Na nepřilnavé pánvi opečeme na oleji hamburger. Odložíme na talíř. Do zbývajícího výpeku přidáme oříšek másla, rychle na něm zarestujeme česnek. Poté vhodíme nahrubo nakrájenou kapustu, dobře promícháme. Opékáme, dokud se kapusta dobře neprohřeje, ale měla by zůstat pěkně křupavá. Dochucujeme solí, pepřem, případně i jiným kořením podle vaší chuti.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů