Tento výborný gulášek opravdu doporučujeme vyzkoušet. Přidáním dýně a borůvek vznikne super vyvážená chuť!!!
- 2h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
4 kusy |
4 kusy |
10 ml |
10 ml |
6 kuliček |
6 kuliček |
5 kusů |
5 kusů |
5 listů |
5 listů |
4 lžičky |
4 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
2 hrnky |
2 hrnky |
1 kus |
1 kus |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 kg |
1 kg |
Příloha | |
---|---|
500 g |
500 g |
Postup přípravy
-
Nejprve si zpěníme na olivovém oleji cibuli, přidáme nové koření , jalovec a bobkový list, chvilku orestujeme, aby se koření pěkně rozvonělo.
-
Pak přidáme na kostky nakrájené hovězí maso , může být z krku nebo já preferuji na guláš pěknou kližku. Maso opečeme cca 10 minut, přidáme 4 lžíce červené papriky a zalijeme vodou. Necháme dusit pod pokličkou skoro do měkka. Bude to trvat cca 60-90 minut, tady záleží na typu masa.
-
Mezitím si očistíme půlku střední hokaido dýně a pokrájíme na kostky. Když je maso skoro měkké, přidáme dýni a velkou hrst borůvek. Pokud máte lesní , třeba i zamražené , použijte ty. Ale můžete i kanadské jako my , ty pouze nedají tak výraznou chut a hlavně barvu.
Osolíme, opepříme, kdo má rád a doporučuji přidat mleté chilli nebo chilli papričku. Krásně se propojí s chutí dýně a borůvek.
-
Duste do změknutí dýně cca 30 minut.
Pak vyndejte kuličky koření , které budou plavat na povrchu a naběračkou oddělte 1/3 omáčky s dýní , bez masa!!
Tuto část rozmixujte do hladka a vlijte zpátky do guláše. Krásně ho to zahustí a zjemní.
-
Příloha je na Vás. Ale od nás máte ve videu rychlý super tip:-)
Oloupejte batátu, nakrájejte na kolečka a opečte v topinkovači dokřupava. Musíte zapnout na nejvyšší výkon a opakovat cyklus 2x:-)
Dobrou chuť Vám ze srdce přeje
Makronutrienty
41%
48%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 275 kJ | 1 634 kJ |
Kalorická hodnota | 65,7 kcal | 390 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,07 g
1,74 g |
36,1 g
10,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,607 SVJ | 3,61 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,52 g
0,44 g |
9,03 g
2,61 g |
Bílkoviny | 7,1 g | 42,2 g |
Sůl | 0,078 g | 0,466 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů