Dneska taková klasika, lowcarb hovězí guláš. Maso jsem dostala, melo to být přední, ale nakonec se na mě vykutálel pupek :). Dělala jsem v pomalém hrnci.
Klasiku zdravěji uvařila Kateřina Hlávková, děkujeme :)
- 5h:20m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
Nebo kližku, přední hovězí... 600 g |
600 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Knedlík LC | |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Tři velké cibule jsem opekla na sádle do hněda, přidala jsem česnek, kmín, sůl a pepř. Na základu jsem nechala zatáhnout maso na kostky, 600g, přidala jsem dvě lžičky protlaku, sladkou papriku, podlila jsem vodou a přelila do pomalého hrnce.
-
Nechala jsem dělat 5hodin na Low. Jestli nemáte pomalý hrnec, nechte pomalu dusit na plotně doměkka. Nakonec jsem vyndala maso, omáčku projela tyčákem (v pomalém hrnci se cibule nerozvaří). Dochutila jsem česnekem a majoránkou, na závěr kousek másla. Prostě guláš :).
-
Mandlový knedlík je taková moje klasika. Smíchám tři lžíce mandlové mouky, jedno vejce, sůl, trochu prášku do pečiva. V hrnečku ohřeju lžíci másla v mikrovlnce, máslem hrnek vymažu a zbytek naliju do těsta. Přendám do hrnečku a vlním v mikrovlnce 1,5min na plný výkon.
Makronutrienty
14%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 805 kJ | 1 110 kJ |
Kalorická hodnota | 192 kcal | 265 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,38 g
1,14 g |
6,04 g
1,57 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,438 SVJ | 0,604 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,9 g
6,3 g |
19,2 g
8,69 g |
Bílkoviny | 13,2 g | 18,3 g |
Sůl | 1,47 g | 2,03 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů