Hovězí guláš - LC

Oli

Hovězí guláš - LC

Dneska taková klasika, lowcarb hovězí guláš. Maso jsem dostala, melo to být přední, ale nakonec se na mě vykutálel pupek :). Dělala jsem v pomalém hrnci.

Klasiku zdravěji uvařila Kateřina Hlávková, děkujeme :)

Postup přípravy

  1. Tři velké cibule jsem opekla na sádle do hněda, přidala jsem česnek, kmín, sůl a pepř. Na základu jsem nechala zatáhnout maso na kostky, 600g, přidala jsem dvě lžičky protlaku, sladkou papriku, podlila jsem vodou a přelila do pomalého hrnce.

  2. Nechala jsem dělat 5hodin na Low. Jestli nemáte pomalý hrnec, nechte pomalu dusit na plotně doměkka. Nakonec jsem vyndala maso, omáčku projela tyčákem (v pomalém hrnci se cibule nerozvaří). Dochutila jsem česnekem a majoránkou, na závěr kousek másla. Prostě guláš :).

  3. Mandlový knedlík je taková moje klasika. Smíchám tři lžíce mandlové mouky, jedno vejce, sůl, trochu prášku do pečiva. V hrnečku ohřeju lžíci másla v mikrovlnce, máslem hrnek vymažu a zbytek naliju do těsta. Přendám do hrnečku a vlním v mikrovlnce 1,5min na plný výkon.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte