Hovězí guláš - LC

Oli

Dneska taková klasika, lowcarb hovězí guláš. Maso jsem dostala, melo to být přední, ale nakonec se na mě vykutálel pupek :). Dělala jsem v pomalém hrnci. Klasiku zdravěji uvařila Kateřina Hlávková, děkujeme :)

Hovězí guláš - LC

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
cibule 3 kusy
sádlo 1 lžíce
česnek stroužky 4 kusy
kmín drcený 1 lžička
sůl 2 lžičky
pepř černý mletý 2 špetky
hovězí pupek, flank steak 600 g
rajský protlak 2 lžičky
paprika sladká mletá 1 lžička
majoránka sušená drhnutá 1 lžička
česnek stroužky 2 kusy
máslo čerstvé 1 lžička
mandlová mouka 3 lžíce
vajíčka 1 kus
sůl 1 špetka
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka
máslo čerstvé 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Tři velké cibule jsem opekla na sádle do hněda, přidala jsem česnek, kmín, sůl a pepř. Na základu jsem nechala zatáhnout maso na kostky, 600g, přidala jsem dvě lžičky protlaku, sladkou papriku, podlila jsem vodou a přelila do pomalého hrnce.

  2. Nechala jsem dělat 5hodin na Low. Jestli nemáte pomalý hrnec, nechte pomalu dusit na plotně doměkka. Nakonec jsem vyndala maso, omáčku projela tyčákem (v pomalém hrnci se cibule nerozvaří). Dochutila jsem česnekem a majoránkou, na závěr kousek másla. Prostě guláš :).

  3. Mandlový knedlík je taková moje klasika. Smíchám tři lžíce mandlové mouky, jedno vejce, sůl, trochu prášku do pečiva. V hrnečku ohřeju lžíci másla v mikrovlnce, máslem hrnek vymažu a zbytek naliju do těsta. Přendám do hrnečku a vlním v mikrovlnce 1,5min na plný výkon.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů