Hovězí guláš - LC
Dneska taková klasika, lowcarb hovězí guláš. Maso jsem dostala, melo to být přední, ale nakonec se na mě vykutálel pupek :). Dělala jsem v pomalém hrnci. Klasiku zdravěji uvařila Kateřina Hlávková, děkujeme :)
- 5h:20m
- 3 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pomalý hrnec
- Primal
- Recepty po babičce
- Silvestr
- Vaření
Suroviny pro 3 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 3 kusy |
sádlo | 1 lžíce |
česnek stroužky | 4 kusy |
kmín drcený | 1 lžička |
sůl | 2 lžičky |
pepř černý mletý | 2 špetky |
hovězí pupek, flank steak | 600 g |
rajský protlak | 2 lžičky |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
česnek stroužky | 2 kusy |
máslo čerstvé | 1 lžička |
mandlová mouka | 3 lžíce |
vajíčka | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 špetka |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Tři velké cibule jsem opekla na sádle do hněda, přidala jsem česnek, kmín, sůl a pepř. Na základu jsem nechala zatáhnout maso na kostky, 600g, přidala jsem dvě lžičky protlaku, sladkou papriku, podlila jsem vodou a přelila do pomalého hrnce.
-
Nechala jsem dělat 5hodin na Low. Jestli nemáte pomalý hrnec, nechte pomalu dusit na plotně doměkka. Nakonec jsem vyndala maso, omáčku projela tyčákem (v pomalém hrnci se cibule nerozvaří). Dochutila jsem česnekem a majoránkou, na závěr kousek másla. Prostě guláš :).
-
Mandlový knedlík je taková moje klasika. Smíchám tři lžíce mandlové mouky, jedno vejce, sůl, trochu prášku do pečiva. V hrnečku ohřeju lžíci másla v mikrovlnce, máslem hrnek vymažu a zbytek naliju do těsta. Přendám do hrnečku a vlním v mikrovlnce 1,5min na plný výkon.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů