Hovězí guláš - LC

Laduš

Hovězí guláš - LC

Česká klasika v nízkosacharidové verzi. :)

Jako přílohu doporučuji LC mandlový knedlík.

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky a cibuli nadrobno. V kastrole rozehřejeme sádlo a pozvolna usmažíme cibuli do hněda. Tajemství dobrého guláše spočívá ve správně udělaném základu. Tzn. ve správně usmažené cibuli. Chce to trpělivost, protože to trvá docela dlouho (já jsem ji smažila 50 minut), ale výsledek stojí za to. Díky takto usmažené cibuli bude mít guláš nejen skvělou chuť, ale i barvu. Dávejte si ale pozor, aby se vám cibule nespálila.

  2. Když je cibule usmažená, přidáme do kastrolu maso, promícháme jej se základem a opečeme. Potom osolíme, opepříme, přidáme Mahá koření, chilli a papriku a ještě chvilku za stálého míchání opékáme. Podlijeme vodou, přiklopíme a dusíme na mírném ohni do změknutí masa, cca 2,5 hodiny. Během dušení podle potřeby podléváme. Občas zamícháme.

  3. Když je maso měkké, vybereme jej děrovanou lžící z kastrolu a odstraníme bobkové listy a nové koření. Tyčovým mixérem rozmixujeme omáčku s cibulí do hladka. Potom do kastrolu vrátíme maso. Je-li třeba, dochutíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte