Houstičky obzvláště vypečené
Jsou mooooc dobré, vždy mají úspěch a povedou se :)
- 2h
- 12 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 500 g |
hladká mouka špaldová celozrnná | 100 g |
droždí kostka | 1 kus |
cukr moučka | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
mléko polotučné 1,5% tuku | 300 ml |
olej řepkový | 4 lžíce |
vaječný žloutek | 1 kus |
vaječný bílek | 1 kus |
olej řepkový | 1 lžíce |
sezamové semínko tmavé | 2 lžíce |
sůl hrubá | 10 g |
kmín celý | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Zaděláme hladké těsto, necháme hodinu v teple kynout.
-
Vykynuté těsto si rozdělíme na 12 dílů na velké housky, já příště udělám 16 malých. Upleteme houstičky a necháme na plechu dalších 15-20 minut kynout.
-
Potřeme bílkem s olejem, posypeme solí a sezamem (či mákem,kmínem...) a dáme do vyhřáté troby péct na 200°C asi 15 minut dozlatova.
-
Ještě horké pokropím lehce máslem pro vůni. Necháme schladnout a pochutnáváme si, ještě vlažné jsou vynikající.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů