Houstičky obzvláště vypečené

Jabli

Jsou mooooc dobré, vždy mají úspěch a povedou se :)

Houstičky obzvláště vypečené

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 500 g
hladká mouka špaldová celozrnná 100 g
droždí kostka 1 kus
cukr moučka 1 lžička
sůl 1 lžička
mléko polotučné 1,5% tuku 300 ml
olej řepkový 4 lžíce
vaječný žloutek 1 kus
vaječný bílek 1 kus
olej řepkový 1 lžíce
sezamové semínko tmavé 2 lžíce
sůl hrubá 10 g
kmín celý 1 lžička

Postup přípravy

  1. Zaděláme hladké těsto, necháme hodinu v teple kynout.

  2. Vykynuté těsto si rozdělíme na 12 dílů na velké housky, já příště udělám 16 malých. Upleteme houstičky a necháme na plechu dalších 15-20 minut kynout.

  3. Potřeme bílkem s olejem, posypeme solí a sezamem (či mákem,kmínem...) a dáme do vyhřáté troby péct na 200°C asi 15 minut dozlatova.

  4. Ještě horké pokropím lehce máslem pro vůni. Necháme schladnout a pochutnáváme si, ještě vlažné jsou vynikající.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů