Houstičky bezlepkové - výborné vláčné

Oli

Bezlepkové kynuté těsto je oříšek, ale tyto housky se vám povedou :), já je taky dělala poprvé. Jsou vláčné a dobré díky tvarohu, dcera jedla s pomazánkou na chlebíčky a prý mňam :)). Příště zkusím rohlíky a napíšu...

Houstičky bezlepkové - výborné vláčné

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
bezlepková mouka, libovolná 400 g
voda vlažná 200 ml
cukr moučka 1 lžička
droždí kostka 0,5 kusu
tvaroh měkký tučný 120 g
olej řepkový 4 lžíce
sůl 1 lžička
vajíčka 1 kus
sůl hrubá 10 g
sezamové semínko tmavé 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Z přísad vypracujeme těsto a necháme v teple asi hodinku kynout.

  2. Potom lžící namočenou v mouce vykrajujeme kousky. Vyšlo mi na 8 kusů, z kterých vytvarujeme housky. Aby to jako houska vypadalo, nařízla jsem prostředkem a do stran čárky jako pletené..:) Potřeme pečlivě vajíčkem a posypeme sezamem a solí (kmínem, makem...)

  3. Troubu zapneme na 200°C a houstičky necháme ještě tu chvíli kynout. Vložíme do trouby hrníček s vodou.

  4. Do vyhřáté trouby dáme péct na asi 20 minut dozlatova. Na ještě horké vytažené kápnu máslo pro vůni :). A ještě vlažné ochutnáváme...

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů