Houstičky bezlepkové - výborné vláčné
Bezlepkové kynuté těsto je oříšek, ale tyto housky se vám povedou :), já je taky dělala poprvé. Jsou vláčné a dobré díky tvarohu, dcera jedla s pomazánkou na chlebíčky a prý mňam :)). Příště zkusím rohlíky a napíšu...
- 2h
- 8 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
bezlepková mouka, libovolná | 400 g |
voda vlažná | 200 ml |
cukr moučka | 1 lžička |
droždí kostka | 0,5 kusu |
tvaroh měkký tučný | 120 g |
olej řepkový | 4 lžíce |
sůl | 1 lžička |
vajíčka | 1 kus |
sůl hrubá | 10 g |
sezamové semínko tmavé | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Z přísad vypracujeme těsto a necháme v teple asi hodinku kynout.
-
Potom lžící namočenou v mouce vykrajujeme kousky. Vyšlo mi na 8 kusů, z kterých vytvarujeme housky. Aby to jako houska vypadalo, nařízla jsem prostředkem a do stran čárky jako pletené..:) Potřeme pečlivě vajíčkem a posypeme sezamem a solí (kmínem, makem...)
-
Troubu zapneme na 200°C a houstičky necháme ještě tu chvíli kynout. Vložíme do trouby hrníček s vodou.
-
Do vyhřáté trouby dáme péct na asi 20 minut dozlatova. Na ještě horké vytažené kápnu máslo pro vůni :). A ještě vlažné ochutnáváme...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů