Bulky z bramborové vlákniny, jsou dalším pečivem, které jsme vyzkoušeli a musím říct, že jsou příjemnou změnou oproti předchozím receptům na pečivo. Jednak housky vypadají zajímavě vzhledově a řekla bych, že se hodně přibližují klasickému pečivu co se týče i chuti.
- 1h
- 5 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
15 g |
15 g |
vláknina psyllium, jitrocelová 2 lžíce |
2 lžíce |
10 g |
10 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 kusy |
2 kusy |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 hrsti |
0,5 hrsti |
Postup přípravy
-
Nejprve smícháme 4 PL bramborové vlákniny, 2PL psyllia, 2ČL kypřícího prášku s vinným kamenem, 1PL lahůdkového droždí, 2PL tykvového semínka a bylinky(nemusí být).
Pak postupně přidáme mokré ingredience. 2 celá vejce, 100g čerstvého sýru, 2 PL zakysané smetany. Vše důkladně promícháme a nakonec přilijeme 1 PL octa.
Těsto necháme cca 15 minut odpočinout. Po této době těsto zhoustne a můžeme tvořit bulky které obalujeme v bramborové vláknině. Pokud by se vám zdálo těsto stále řidké, můžeme přisypat trošku psyllia nebo bramborové vlákniny.
Z této dávky uděláme cca 5 kusů.
Navrch bulky nařízneme a můžeme posypat semínky dle vaší volby.
Pečeme v troubě na 180°C cca 30-45 minut. Záleží na velikosti bulek a vaší troubě.
Makronutrienty
11%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 078 kJ | 661 kJ |
Kalorická hodnota | 258 kcal | 158 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,84 g
1,76 g |
2,35 g
1,08 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,384 SVJ | 0,235 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,4 g
5,53 g |
12,5 g
3,39 g |
Bílkoviny | 11,9 g | 7,32 g |
Sůl | 0,365 g | 0,224 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů