Housky z bramborové vlákniny!!!Low Carb!!!

Food by Heart

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Housky z bramborové vlákniny!!!Low Carb!!!

Bulky z bramborové vlákniny, jsou dalším pečivem, které jsme vyzkoušeli a musím říct, že jsou příjemnou změnou oproti předchozím receptům na pečivo. Jednak housky vypadají zajímavě vzhledově a řekla bych, že se hodně přibližují klasickému pečivu co se týče i chuti.

Postup přípravy

  1. Nejprve smícháme 4 PL bramborové vlákniny, 2PL psyllia, 2ČL kypřícího prášku s vinným kamenem, 1PL lahůdkového droždí, 2PL tykvového semínka a bylinky(nemusí být).

    Pak postupně přidáme mokré ingredience. 2 celá vejce, 100g čerstvého sýru, 2 PL zakysané smetany. Vše důkladně promícháme a nakonec přilijeme 1 PL octa.

    Těsto necháme cca 15 minut odpočinout. Po této době těsto zhoustne a můžeme tvořit bulky které obalujeme v bramborové vláknině. Pokud by se vám zdálo těsto stále řidké, můžeme přisypat trošku psyllia nebo bramborové vlákniny.

    Z této dávky uděláme cca 5 kusů.

    Navrch bulky nařízneme a můžeme posypat semínky dle vaší volby.

    Pečeme v troubě na 180°C cca 30-45 minut. Záleží na velikosti bulek a vaší troubě.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte