Chutné lowcarb pečivo - k s nídani, jako příloha i na cesty.
Děkujeme Hance Vaculíkové za recept :)
- 50m
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
125 g |
125 g |
5 g |
5 g |
mouku - melu si sama 200 g |
200 g |
20 g |
20 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Vejce vyšlehám, přidám sůl a tvaroh. Vyšlehám do konzistentní hmoty. Přisypu 200 g mouky ze slunečnicových semínek (melu si sama), 20 g psylia a 10 g prdopeč bez fosfátů. Vše už jen zamíchám (nešlehám). Nechám 5 - 10 minut odstát.
-
Zapnu troubu na 200C. Z těsta pak udělám buď lžičkou nebo mokrýma rukama koule a dám na plech s pečícím papírem. Peču 35-40 minut. Měla jsem 6 větších housek.
Makronutrienty
19%
30%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 324 kJ | 1 158 kJ |
Kalorická hodnota | 316 kcal | 277 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,29 g
1,88 g |
8,13 g
1,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,929 SVJ | 0,813 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
25,5 g
4,09 g |
22,3 g
3,58 g |
Bílkoviny | 14,7 g | 12,9 g |
Sůl | 1,7 g | 1,49 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů