Houskové knedlíky - bezlepkové

Oli

Houskové knedlíky nejíme moc často, ale někdy to bez nich jde těžko - taková svíčková se bez přílohy jí špatně :). Tyto knedlíky jsou hotové do 5 minut, jsou celkem zdravé a dobré. Dělané v mokrovlnce a dvou hrníčcích...bezlepkové knedlíky raz dva.

Houskové knedlíky - bezlepkové

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
mouka rýžová 50 g
bezlepková mouka, libovolná 1 lžíce
vajíčka 1 kus
mléko polotučné 1,5% tuku 4 lžíce
olej řepkový 2 lžíce
sůl 1 špetka
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
houska bez lepku 1 kus

Postup přípravy

  1. Bezlepkovou housku (já měla domácí makovou) nakrájíme na kostičky. Vymažeme si sádlem dva rovné 250 ml velké hrníčky.

  2. Všechny suroviny smícháme, vmícháme housku a necháme chvilku odpočinout. Pak dáme těsto do dvou hrníčků, zarovnáme a v mikrovlnné troubě vaříme 3 minuty na plný výkon.

  3. Zkusíme špejlí, je -li suchá, opatrně uvolníme od krajů a knedlíky vyklopíme na talíř. Po chvíli nakrájíme na plátky - z jednoho hrnku jsou 3 plátky /1 porce. poslouží jako klasická příloha k omáčkám, jsou dobré.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů