Houskové knedlíky - bezlepkové
Houskové knedlíky nejíme moc často, ale někdy to bez nich jde těžko - taková svíčková se bez přílohy jí špatně :). Tyto knedlíky jsou hotové do 5 minut, jsou celkem zdravé a dobré. Dělané v mokrovlnce a dvou hrníčcích...bezlepkové knedlíky raz dva.
- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mouka rýžová | 50 g |
bezlepková mouka, libovolná | 1 lžíce |
vajíčka | 1 kus |
mléko polotučné 1,5% tuku | 4 lžíce |
olej řepkový | 2 lžíce |
sůl | 1 špetka |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
houska bez lepku | 1 kus |
Postup přípravy
-
Bezlepkovou housku (já měla domácí makovou) nakrájíme na kostičky. Vymažeme si sádlem dva rovné 250 ml velké hrníčky.
-
Všechny suroviny smícháme, vmícháme housku a necháme chvilku odpočinout. Pak dáme těsto do dvou hrníčků, zarovnáme a v mikrovlnné troubě vaříme 3 minuty na plný výkon.
-
Zkusíme špejlí, je -li suchá, opatrně uvolníme od krajů a knedlíky vyklopíme na talíř. Po chvíli nakrájíme na plátky - z jednoho hrnku jsou 3 plátky /1 porce. poslouží jako klasická příloha k omáčkám, jsou dobré.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů