Houskové knedlíky - bezlepkové

Oli

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Houskové knedlíky - bezlepkové

Houskové knedlíky nejíme moc často, ale někdy to bez nich jde těžko - taková svíčková se bez přílohy jí špatně :). Tyto knedlíky jsou hotové do 5 minut, jsou celkem zdravé a dobré.

Dělané v mokrovlnce a dvou hrníčcích...bezlepkové knedlíky raz dva.

Postup přípravy

  1. Bezlepkovou housku (já měla domácí makovou) nakrájíme na kostičky.

    Vymažeme si sádlem dva rovné 250 ml velké hrníčky.

  2. Všechny suroviny smícháme, vmícháme housku a necháme chvilku odpočinout.

    Pak dáme těsto do dvou hrníčků, zarovnáme a v mikrovlnné troubě vaříme 3 minuty na plný výkon.

  3. Zkusíme špejlí, je -li suchá, opatrně uvolníme od krajů a knedlíky vyklopíme na talíř.

    Po chvíli nakrájíme na plátky - z jednoho hrnku jsou 3 plátky /1 porce.

    poslouží jako klasická příloha k omáčkám, jsou dobré.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte