Houbový koláč

Crusty Corner

Houbový koláč

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 250 g
sůl 2 lžičky
máslo 150 g
vaječný žloutek 1 kus
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
voda 2 lžíce
hřiby čerstvé 300 g
slanina anglická 100 g
česnek stroužky 2 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
vajíčka 3 kusy
sýr gruyere 100 g
tymián čerstvý 3 snítky
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
muškátový ořech mletý 1 g

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku, sůl, máslo, žloutek promícháme, postupně přidáváme vodu a citronovou šťávu. Hladké těsto necháme v lednici půl hodiny odpočinout. Vyválíme a vložíme do vymazané a vysypané formy na koláč se zvednutými okraji. Na několika místech propícháme vidličkou a pečeme na 190 C cca 15 minut.

  2. Mezitím v pánvi na oleji opečeme slaninu s česnekem a houbami dozlatova. Tuk slijeme a směs přesuneme do mísy, kde ji smícháme se smetanou, vejcem, sýrem, tymiánem a muškátovým oříškem. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs naneseme na předpečený korpus a pečeme na 180 C 20 minut než náplň zpevní.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů