Houbový guláš

Broccolicious

Při klasickém masovém guláši se u plotny zaseknete na pár hodin, ale na tenhle houbový Vám bude stačit jen jedna. Čím více druhů hub do něj dáte, tím bude guláš lepší.

Houbový guláš

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
houby lesní čerstvé, směs 400 g
cibule 2 kusy
majoránka sušená drhnutá 1 lžíce
paprika sladká mletá 2 lžíce
paprika čili pálivá 1 lžička
římský kmín mletý, cumin 2 lžičky
koriandr mletý 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
vývar zeleninový domácí 1,5 litrů
olej řepkový 2 lžíce
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Na oleji si zpěníme na jemno pokrájenou cibuli. Až zezlátne, přisypeme sladkou papriku, pálivou papriku, římský kmín a koriandr.

  2. Následně přisypeme očištěné a nakrájené houby, promícháme je v koření a poprášíme moukou. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vaříme asi hodinu na mírném plameni.

  3. K hotovému guláši přikusujeme chlebík.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů