Při klasickém masovém guláši se u plotny zaseknete na pár hodin, ale na tenhle houbový Vám bude stačit jen jedna. Čím více druhů hub do něj dáte, tím bude guláš lepší.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Guláš | |
---|---|
400 g |
400 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1,5 litrů |
1,5 litrů |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na oleji si zpěníme na jemno pokrájenou cibuli. Až zezlátne, přisypeme sladkou papriku, pálivou papriku, římský kmín a koriandr.
-
Následně přisypeme očištěné a nakrájené houby, promícháme je v koření a poprášíme moukou. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vaříme asi hodinu na mírném plameni.
-
K hotovému guláši přikusujeme chlebík.
Makronutrienty
46%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 202 kJ | 315 kJ |
Kalorická hodnota | 48,4 kcal | 75,3 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,04 g
0,822 g |
6,3 g
1,28 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,404 SVJ | 0,63 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,95 g
0,135 g |
4,6 g
0,21 g |
Bílkoviny | 1,74 g | 2,71 g |
Sůl | 0,839 g | 1,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů