- 1h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Ragú | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
2 snítky |
2 snítky |
1 snítka |
1 snítka |
1 lžička |
1 lžička |
4 kusy |
4 kusy |
10 g |
10 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
V hrnci přiveďte k varu přibližně 2 l vody.
V pánvi zahřejte olej spolu s kouskem másla a přidejte houby. Zakapejte trochou citronové šťávy, přidejte nakrájenou cibulku a vše společně rychle orestujte. Přidejte nasekaný česnek.
Obsah pánve promíchejte, přidejte tymián, rozmarýn a restujte další 2 minuty. Přidejte nasekanou petrželku a dochuťte balzamikovým octem. Odstavte z plotny.
-
Vejce vyklepněte do mističek nebo do hrníčku. Jakmile se na dně hrnce začnou tvořit bublinky a voda se začne pomalu vařit, dejte do ní připravený ocet. Vodu v hrnci roztočte, aby vznikl vír a do jeho středu postupně vlijte vejce. Vír v hrnci se postará o to, aby se bílek obalil kolem žloutku. Nechte vařit asi 3 minuty (žloutek musí zůstat tekutý). Každé vejce vařte zvlášť.
-
Mezitím houby ještě krátce prohřejte a rozdělte na připravené talíře. Ozdobte lístky petrželky, osolte a ke každé porci houbového ragú přidejte jedno ztracené vejce. Ihned servírujte.
Makronutrienty
25%
35%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 450 kJ | 1 749 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 418 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,3 g
0,625 g |
16,7 g
2,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,43 SVJ | 1,67 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7 g
2,47 g |
27,2 g
9,62 g |
Bílkoviny | 6,07 g | 23,6 g |
Sůl | 0,869 g | 3,38 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů