Houbové placky z psyllia a ementálu - LC
Rychlý nízkosacharidový oběd z pár surovin...žampiony klidně v sezóně nahraď čerstvými lesními houbami:) Recept od Terezky Kalašové, děkujeme:)
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Pečení
- Primal
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
psylium | 30 g |
vajíčka | 1 kus |
sýr ementálský strouhaný | 60 g |
voda | 100 ml |
oregano, dobromysl sušená | 1 špetka |
sůl | 1 lžíce |
žampiony čerstvé | 100 g |
vajíčka | 1 kus |
kmín drcený | 1 g |
sýr ementálský strouhaný | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše smíchejte, vytvarujte kuličky ( roztečou se na placku )????, potřete vajíčkem , posypejte kmínem a sýrem a pečte na 180 stupňů 45 minut, nechte vychladnout v troubě ať se více vysuší, jen kontrolujte, zda z nich nemáte kominíky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů