HOUBOVÁ POLÉVKA SE SÝREM BRIE

Tato sytá lowcarb polévka, plná hub a zeleniny, vám postačí i jako lehký oběd či večeře. Děkujeme Míše Henzlové za krásný recept :)

HOUBOVÁ POLÉVKA SE SÝREM BRIE

Suroviny pro 3 osoby

Čeho Kolik
máslo čerstvé 50 g
cibule 75 g
pórek 50 g
celer řapíkatý 50 g
mrkev 50 g
houby lesní čerstvé, směs 250 g
bílé víno 100 ml
sýr s bílou plísní na povrchu 150 g
vývar houbový 500 g
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
petrželka, petrželová nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. V širším hrnci si na střední teplotu orestujte do růžova na malé kostičky nakrájenou a jemně osolenou cibuli. Přidejte drobounce nakrájenou zeleninu (pórek, celer, mrkev) a také ji osmahněte, dokud nezačne jemně zlátnout. K orestované zelenině přisypte na větší kousky nakrájené houby a nechte je za občasného promíchání opéct.

  2. Obsah hrnce zalijte suchým bílým vínem a to nechte za stálého míchání vyvařit. Pokud si ke směsi hub a zeleniny přivoníte, víno by z ní nemělo být cítit. Zeleninovou směs zalijte vývarem a přiveďte k varu. Jakmile se polévka začne vařit, stáhněte mírně teplotu plotýnky, do hrnce nasypte na malé kostičky nakrájený sýr (počítejte s tím, že se rozpustí jen částečně) a vše nechte 10 minut povařit.

  3. Část polévky odeberte stranou, dohladka rozmixujte a nalijte zpátky do hrnce: Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte ji horkou, posypanou čerstvou petrželkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů