HOUBOVÁ POLÉVKA SE SÝREM BRIE

HOUBOVÁ POLÉVKA SE SÝREM BRIE

Tato sytá lowcarb polévka, plná hub a zeleniny, vám postačí i jako lehký oběd či večeře.

Děkujeme Míše Henzlové za krásný recept :)

Postup přípravy

  1. V širším hrnci si na střední teplotu orestujte do růžova na malé kostičky nakrájenou a jemně osolenou cibuli.

    Přidejte drobounce nakrájenou zeleninu (pórek, celer, mrkev) a také ji osmahněte, dokud nezačne jemně zlátnout. K orestované zelenině přisypte na větší kousky nakrájené houby a nechte je za občasného promíchání opéct.

  2. Obsah hrnce zalijte suchým bílým vínem a to nechte za stálého míchání vyvařit. Pokud si ke směsi hub a zeleniny přivoníte, víno by z ní nemělo být cítit.

    Zeleninovou směs zalijte vývarem a přiveďte k varu. Jakmile se polévka začne vařit, stáhněte mírně teplotu plotýnky, do hrnce nasypte na malé kostičky nakrájený sýr (počítejte s tím, že se rozpustí jen částečně) a vše nechte 10 minut povařit.

  3. Část polévky odeberte stranou, dohladka rozmixujte a nalijte zpátky do hrnce:

    Hotovou polévku dochuťte solí a pepřem a podávejte ji horkou, posypanou čerstvou petrželkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte