- 2h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
250 g |
250 g |
150 g |
150 g |
100 ml |
100 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
250 g |
250 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Hovězí maso nakrájíme na plátky, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme nálevem z hub a vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.
-
Když je maso hotové, vyjmeme ho z hrnce a uchováme v teple. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby přidáme vývar. Povaříme asi 10 minut a do omáčky přidáme houby. Povaříme.
-
Jako příloha se hodí knedlíky nebo špecle.
Makronutrienty
32%
56%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 295 kJ | 1 248 kJ |
Kalorická hodnota | 70,4 kcal | 298 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,71 g
1,91 g |
19,9 g
8,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,471 SVJ | 1,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,8 g
0,572 g |
7,62 g
2,42 g |
Bílkoviny | 8,34 g | 35,3 g |
Sůl | 4,39 g | 18,6 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů