Nízkosacharidové buchty s mákem? Jde to, tento úžasný low carb dezert čí snídani upekla Lucie Hamzová, děkujeme :)
- 1h
- 6 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
prostě 5 lžic 60 g |
60 g |
8 lžic |
8 lžic |
4 kusy |
4 kusy |
1 kus |
1 kus |
mléko mandlové, rostlinný nápoj 100 ml |
100 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
Maková náplň | |
100 g |
100 g |
200 ml |
200 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Náplň tvarohová | |
150 g |
150 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Vše smíchat na hladké těsto.
-
Na náplň si svaříme v mléce mák, ochutíme skořicí.
Tvaroh smícháme s ostatním.
-
Těsto rozdělíme na 6 dílů, do každého díme trochu tvarohové náplně, na to makovou a opatrně zabalíme buchtu.
-
Skládáme do pekáčku vymazaného máslem a pečeme asi 50 min/175°C dozlatova.
Jsou výborné!
Makronutrienty
25%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 984 kJ | 1 937 kJ |
Kalorická hodnota | 235 kcal | 463 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,91 g
1,71 g |
19,5 g
3,36 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,991 SVJ | 1,95 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,5 g
5,16 g |
32,5 g
10,2 g |
Bílkoviny | 12,7 g | 25,1 g |
Sůl | 0,794 g | 1,56 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů