Klasické české jídlo trochu jinak - z kvalitních surovin a nízkosacharidově.
- 30m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
600 g |
600 g |
200 g |
200 g |
1 kus |
1 kus |
mouka mandlová z mandlových jader 12 lžic |
12 lžic |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Smíchejte mleté maso, nahrubo nastrouhaný sýr, velmi najemno pokrájenou cibuli, sůl a pepř. Ze směsi vytvarujte 12 karbanátků a obalte je ve vajíčku rozkvedlaném se solí a poté v mandlové mouce.
-
Karbanátky zprudka osmažte z obou stran na trošce ghí. Poté je skládejte do pekáčku umístěného v troubě vyhřáté na 175 °C, aby se dostatečně propekly i v prostředku.
Makronutrienty
7%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 508 kJ | 2 628 kJ |
Kalorická hodnota | 360 kcal | 628 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,48 g
1,03 g |
6,06 g
1,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,348 SVJ | 0,606 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31,3 g
13,1 g |
54,7 g
22,9 g |
Bílkoviny | 17,4 g | 30,3 g |
Sůl | 0,969 g | 1,69 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů