Holandský řízek (s goudou)

Kateřina Gallinová

Klasické české jídlo trochu jinak - z kvalitních surovin a nízkosacharidově.

Holandský řízek (s goudou)

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřové maso mleté 600 g
sýr gouda 200 g
vejce slepičí střední, m 1 kus
mouka mandlová z mandlových jader 12 lžic
cibule 0,5 kusu
máslo přepuštěné, ghí 3 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Smíchejte mleté maso, nahrubo nastrouhaný sýr, velmi najemno pokrájenou cibuli, sůl a pepř. Ze směsi vytvarujte 12 karbanátků a obalte je ve vajíčku rozkvedlaném se solí a poté v mandlové mouce.

  2. Karbanátky zprudka osmažte z obou stran na trošce ghí. Poté je skládejte do pekáčku umístěného v troubě vyhřáté na 175 °C, aby se dostatečně propekly i v prostředku.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů