Holandský řízek (s goudou)
Klasické české jídlo trochu jinak - z kvalitních surovin a nízkosacharidově.
- 30m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové maso mleté | 600 g |
sýr gouda | 200 g |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
mouka mandlová z mandlových jader | 12 lžic |
cibule | 0,5 kusu |
máslo přepuštěné, ghí | 3 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Smíchejte mleté maso, nahrubo nastrouhaný sýr, velmi najemno pokrájenou cibuli, sůl a pepř. Ze směsi vytvarujte 12 karbanátků a obalte je ve vajíčku rozkvedlaném se solí a poté v mandlové mouce.
-
Karbanátky zprudka osmažte z obou stran na trošce ghí. Poté je skládejte do pekáčku umístěného v troubě vyhřáté na 175 °C, aby se dostatečně propekly i v prostředku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů