Holandský řízek - LC
Klasika nízkosacharidově, doplněno rajčatovým salátem - pochutnali jsme si moc. Děkujeme za recept Lence Matoušové :)
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Primal
- Recepty po babičce
- Smažení v tuku
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové maso mleté | 500 g |
sýr eidam 45%, strouhaný | 130 g |
sýr s modrou plísní, niva | 140 g |
vajíčka | 1 kus |
mléko plnotučné | 4 lžíce |
bylinky čerstvé směs | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
vajíčka | 1 kus |
mandlová mouka | 1 lžíce |
len, lněné semínko mleté | 4 lžičky |
sádlo | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše krom věcí na obalování smícháme dohromady a vytvoříme karbanátky. Potom obalíme ve vajíčku a směsi mandlové mouky s lněným semínky. Smažíme pomalu dozlatova na sádle.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů