Hlívový salát - LC
Hlíva ústřičná je pro tělo velmi prospěšná, jako salát velmi chutná a zdravá nízkosacharidová večeře či svačina. Děkujeme Božence Vaculkové :)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Primal
- Recepty po babičce
- Saláty
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hlíva ústřičná, čerstvá | 250 g |
cibule | 1 kus |
červená paprika | 0,5 kusu |
zelená paprika | 0,5 kusu |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ | 100 g |
rajčata cherry | 10 kusů |
olivový olej | 1 lžíce |
ocet jablečný | 1 lžíce |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Hlívu si povaříme v osolené vodě. Mezitím si vše ostatní nakrájíme, přidáme schladlou nakrájenou hlívu, promícháme a dáme uležet do lednice.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů