Hlíva ústřičná je pro tělo velmi prospěšná, jako salát velmi chutná a zdravá nízkosacharidová večeře či svačina.
Děkujeme Božence Vaculkové :)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 100 g |
100 g |
10 kusů |
10 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Hlívu si povaříme v osolené vodě.
Mezitím si vše ostatní nakrájíme, přidáme schladlou nakrájenou hlívu, promícháme a dáme uležet do lednice.
Makronutrienty
33%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 334 kJ | 1 197 kJ |
Kalorická hodnota | 79,8 kcal | 286 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,39 g
0,507 g |
15,8 g
1,82 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,439 SVJ | 1,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,49 g
2,37 g |
19,7 g
8,51 g |
Bílkoviny | 3,53 g | 12,7 g |
Sůl | 0,507 g | 1,82 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů