Hlivový perkelt - LC
Ja dnes takto rýchlo...
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové sádlo | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
hlíva ústřičná, čerstvá | 500 g |
bobkový list celý sušený | 2 kusy |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
paprika sladká mletá | 1 lžíce |
mouka lněná | 1 lžíce |
smetana na vaření | 100 ml |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
ocet kvasný lihový | 1 lžička |
máslo čerstvé | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Na bravčovej masti orestujem cibuľu, pridám pokrajanù hlivu, 2 ks bobkového listu, soľ, korenie, sušené chilli, mletú červenú papriku, 2 čl zlatej ľanovej mùky, premiešam a zalejem horúcou vodou, tak cca 250ml, povarím 15 minút, ku koncu pridám 100 ml sladkej smotany, čerstvù petržlenovù vňať, trochu octu, masla a hotovo.
-
Priloha z každého trošku: kaleráb, batát, cuketa Dobrú chuť
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů