Hlivový perkelt - LC

MIMA

Ja dnes takto rýchlo...

Hlivový perkelt - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
vepřové sádlo 1 lžíce
cibule 1 kus
hlíva ústřičná, čerstvá 500 g
bobkový list celý sušený 2 kusy
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
chilli sušené mleté 1 špetka
paprika sladká mletá 1 lžíce
mouka lněná 1 lžíce
smetana na vaření 100 ml
petrželka, petrželová nať 1 hrst
ocet kvasný lihový 1 lžička
máslo čerstvé 1 lžička

Postup přípravy

  1. Na bravčovej masti orestujem cibuľu, pridám pokrajanù hlivu, 2 ks bobkového listu, soľ, korenie, sušené chilli, mletú červenú papriku, 2 čl zlatej ľanovej mùky, premiešam a zalejem horúcou vodou, tak cca 250ml, povarím 15 minút, ku koncu pridám 100 ml sladkej smotany, čerstvù petržlenovù vňať, trochu octu, masla a hotovo.

  2. Priloha z každého trošku: kaleráb, batát, cuketa Dobrú chuť

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů