Hlívový guláš s kedlubnou
Výborný bezmasý lowcarb oběd :) Další recepty můžete sledovat zde: https://www.instagram.com/p/Ca4Ne0krBKU/...
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Pomalý hrnec
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kedlubna | 1 kus |
hlíva ústřičná, čerstvá | 250 g |
cibule | 2 kusy |
česnek stroužky | 2 kusy |
paprika sladká mletá | 1 lžíce |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
vývar zeleninový domácí | 200 ml |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
majoránka sušená drhnutá | 1 špetka |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Na másle orestujeme cibuli, pak přidáme na kostičky nakrájenou kedlubnu a hlívu. Zasypeme kořením, lehce zarestujeme a zalijeme vývarem. Dusíme doměkka (já v Salante Cuco - program dušení 20 minut). Pak dochutíme - sůl, pepř, česnek.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů