Hlívová polévka s klobásou a syrečkem lc

Jana

Hlívová polévka s klobásou a syrečkem lc

Většina výborných receptů vzniká náhodně, tak to bylo i v případě této pikantní polévky, která může nahradit i hlavní jídlo.

Postup přípravy

  1. 1. Na ghí osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme obě papriky, poté nadrobno nakrájenou hlívu ústřičnou, klobásu nakrájenou na menší kousky, kmín, společně osmahneme a zalijeme asi 0,5 litrem vařící vody, rozmícháme, osolíme.

    2. Vaříme cca 15 - 20 minut.

    3. Přidáme na kousky nakrájené olomoucké tvarůžky a necháme pomalu rozpustit.

    4. Dochutíme česnekem a majoránkou, provaříme 2 minuty.

    5. Servírujeme, na talíři doplníme lžící kysané smetany.

    Pokud nejsou tvarůžky dostatečně vyzrálé, je možné je nakrájet, vložit do talíře a zalít horkou polévkou.

    Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte