Hliva s krúpkami a šalátom z cvikle a zeleru :-)
- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kroupy ječné střední | 170 g |
olej řepkový | 1 lžíce |
hlíva ústřičná, čerstvá | 300 g |
kořenicí směs kari, jemné | 3 lžičky |
kořenicí směs garam masala | 0,5 lžičky |
sůl | 0,25 lžičky |
cibulka jarní, sečka | 1 svazek |
petrželka, petrželová nať | 0,5 hrsti |
cibule | 3 kusy |
červená řepa | 1 kus |
celer | 100 g |
olej | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
tymián čerstvý | 2 snítky |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Šalát: zeler aj cviklu nakrájame na pásiky, cibuľku mladú na kolieska. Najprv opečieme zeler, stačí chvíľa, dáme do misy, potom cviklu aj s tymiánom, pridáme k zeleru, vmiešame cibuľku a môžeme podávať. Nabudúce urobím za "surova".
-
Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky, dáme opiecť do hlbokej panvice. Pridáme umytú, očistenú a nakrájanú hlivu, chvíľu podusíme spolu, pridáme curry a garam masalu, prisypeme prepláchnuté krúpky, premiešame a zalejeme prevarenou vodou, na strednom stupni dusíme, občas premiešame.
-
Krúpky majú byť al dente (alebo ako máte radi), keď už sú, dochutíme soľou, odstavíme, vsypeme jednu aj druhú vňať, premiešame a môžeme podávať. Pri všetkej skromnosti musím povedať, že sa mi to veľmi vydarilo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů