Hliva s krúpkami a šalátom z cvikle a zeleru :-)

Láska na tanieri

Hliva s krúpkami a šalátom z cvikle a zeleru :-)

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
kroupy ječné střední 170 g
olej řepkový 1 lžíce
hlíva ústřičná, čerstvá 300 g
kořenicí směs kari, jemné 3 lžičky
kořenicí směs garam masala 0,5 lžičky
sůl 0,25 lžičky
cibulka jarní, sečka 1 svazek
petrželka, petrželová nať 0,5 hrsti
cibule 3 kusy
červená řepa 1 kus
celer 100 g
olej 1 lžíce
sůl 1 špetka
tymián čerstvý 2 snítky
cibulka jarní, sečka 2 kusy

Postup přípravy

  1. Šalát: zeler aj cviklu nakrájame na pásiky, cibuľku mladú na kolieska. Najprv opečieme zeler, stačí chvíľa, dáme do misy, potom cviklu aj s tymiánom, pridáme k zeleru, vmiešame cibuľku a môžeme podávať. Nabudúce urobím za "surova".

  2. Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky, dáme opiecť do hlbokej panvice. Pridáme umytú, očistenú a nakrájanú hlivu, chvíľu podusíme spolu, pridáme curry a garam masalu, prisypeme prepláchnuté krúpky, premiešame a zalejeme prevarenou vodou, na strednom stupni dusíme, občas premiešame.

  3. Krúpky majú byť al dente (alebo ako máte radi), keď už sú, dochutíme soľou, odstavíme, vsypeme jednu aj druhú vňať, premiešame a môžeme podávať. Pri všetkej skromnosti musím povedať, že sa mi to veľmi vydarilo.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů