- 40m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Kroupy | |
---|---|
170 g |
170 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
300 g |
300 g |
3 lžičky |
3 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
1 svazek |
1 svazek |
0,5 hrsti |
0,5 hrsti |
3 kusy |
3 kusy |
Salát | |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
2 snítky |
2 snítky |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Šalát: zeler aj cviklu nakrájame na pásiky, cibuľku mladú na kolieska. Najprv opečieme zeler, stačí chvíľa, dáme do misy, potom cviklu aj s tymiánom, pridáme k zeleru, vmiešame cibuľku a môžeme podávať. Nabudúce urobím za "surova".
-
Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky, dáme opiecť do hlbokej panvice. Pridáme umytú, očistenú a nakrájanú hlivu, chvíľu podusíme spolu, pridáme curry a garam masalu, prisypeme prepláchnuté krúpky, premiešame a zalejeme prevarenou vodou, na strednom stupni dusíme, občas premiešame.
-
Krúpky majú byť al dente (alebo ako máte radi), keď už sú, dochutíme soľou, odstavíme, vsypeme jednu aj druhú vňať, premiešame a môžeme podávať.
Pri všetkej skromnosti musím povedať, že sa mi to veľmi vydarilo.
Makronutrienty
72%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 442 kJ | 2 797 kJ |
Kalorická hodnota | 106 kcal | 669 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
16,5 g
2,78 g |
105 g
17,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,65 SVJ | 10,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,68 g
0,207 g |
23,3 g
1,31 g |
Bílkoviny | 2,88 g | 18,2 g |
Sůl | 0,284 g | 1,8 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů