Výborné lowcarb jídlo, rychlé a syté.
Děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hlíva | |
---|---|
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
100 ml |
100 ml |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
směs koření-1 lžička sladké papriky,1 lžička garam masaly,1 lžička nadrceného zeleného pepře,1 lžička drceného kmínu,1 lžíce sušené petrželky 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na kostičky nakrájenou slaninu nechám na studené pánvi pustit tuk, přidám máslo a orestuji na něm cibulku s kápií, přidám natrhanou hlívu, po chvíli česnek, posypu kořením a chvíli restuji. Zaliji vývarem, přiklopím a dusím 10minut.Odklopím,zaliji smetanou a zredukuji na požadovaná hostotu, podle chuti dosolím a opepřím.
Makronutrienty
16%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 878 kJ | 2 035 kJ |
Kalorická hodnota | 210 kcal | 486 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,39 g
1,99 g |
10,2 g
4,61 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,439 SVJ | 1,02 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,5 g
9,02 g |
47,4 g
20,9 g |
Bílkoviny | 2,63 g | 6,11 g |
Sůl | 0,119 g | 0,276 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů