Báječný lowcarb salát na Silvestra či jinou oslavu...
Děkujeme Květě Borovičkové za recept :)
Více inspirace na : Domácí lowcarb dobrůtky
- 20m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 5 kusů |
5 kusů |
natvrdo 5 kusů |
5 kusů |
rozkrojená podélně na čtvrtiny a potom na tenké proužky 1 kus |
1 kus |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 200 g |
200 g |
5 lžic |
5 lžic |
30 g |
30 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Nakrájejte hermelíny na plátky a následně na nudličky a vsypte do mísy, osolte, opepřete a zalijte 1dcl vody- Míchejte, voda vsákne do hermelínu, udrží ho sypký a po přídání všeho ostatního nevznikne mazlavá kejda.
-
Potom nakrájejte na nudličky šunku a vejce nasekejte na drobno. Společně s cibuli přidejte k hermelínu a lehce promíchávejte. Na konec přimíchejte majonézu a ajvar.
Dejte odležet aspoň na půl dne do lednice.
-
Kdo má rád, může i okyselit, mně se ocet k hermelínu nehodí, tak nedávám. Stejným způsobem dělám salát jen z hermelínu, vejce ani šunka v něm být nemusí.
Makronutrienty
5%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 986 kJ | 1 038 kJ |
Kalorická hodnota | 236 kcal | 248 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,79 g
0,672 g |
1,89 g
0,706 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,179 SVJ | 0,189 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,7 g
1,17 g |
19,6 g
1,23 g |
Bílkoviny | 15,5 g | 16,3 g |
Sůl | 2 g | 2,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů