Rychlé lowcarb jídlo, když je chuť na sýr + hranolky :)
Budu ráda za podporu i zde:
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hermelín | |
---|---|
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 2 kusy |
2 kusy |
150 g |
150 g |
Hranolky | |
400 g |
400 g |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Dip | |
140 g |
140 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Slaninu si propleteme, obalíme kolem hermelínu, dáme do alobalu a zamotáme. Pečeme na plechu s bramborem, dokud není brambor měkký.
-
Batát pořádně omyjeme a nakrájíme. Dáme do misky promícháme s kořením a vysypeme na plech vedle hermelínů. Pečeme doměkka, poté vybalíme hermelíny z alobalu a dáme společně s batáty pod gril opéct do křupava.
-
Na dip si smícháme vše podle chuti.
Makronutrienty
30%
27%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 848 kJ | 4 091 kJ |
Kalorická hodnota | 203 kcal | 978 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,84 g
2,52 g |
47,5 g
12,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,984 SVJ | 4,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,5 g
3,64 g |
70 g
17,6 g |
Bílkoviny | 8,87 g | 42,8 g |
Sůl | 1,18 g | 5,71 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů