HERMELÍN V ŠUNKOVÉM KABÁTKU
Dneska dojídáme "zbytky". Nebojte se, ani ty u nás sice nevypadají jako "pomyje" pro prasátka, ale fotit je nebudu. Radši vám sem "šoupnu" něco dobrého "na zajídku" k pivečku nebo k vínečku... nebo třeba jen tak "na mlsotu"...
- 10m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu | 1 kus |
šunka vepřová | 120 g |
olivový olej | 30 ml |
Postup přípravy
-
1 Hermelín nebo jemu podobný sýr (píšu sice jeden, ale to byste byli sami proti sobě a hostům k smíchu), 6 plátků kvalitní vepřové šunky, olej na smažení. Hermelín nakrájíme na šestiny, každý kousek zvlášť zabalíme pečlivě do plátku šunky, zajistíme párátkem a smažíme zvolna na oleji. Hotové necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme třeba na listovém salátu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů