Dneska dojídáme "zbytky". Nebojte se, ani ty u nás sice nevypadají jako "pomyje" pro prasátka, ale fotit je nebudu.
Radši vám sem "šoupnu" něco dobrého "na zajídku" k pivečku nebo k vínečku... nebo třeba jen tak "na mlsotu"...
- 10m
- 6 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hermelín | |
---|---|
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 1 kus |
1 kus |
prostě 6 plátků 120 g |
120 g |
30 ml |
30 ml |
Postup přípravy
-
1 Hermelín nebo jemu podobný sýr (píšu sice jeden, ale to byste byli sami proti sobě a hostům k smíchu), 6 plátků kvalitní vepřové šunky, olej na smažení.
Hermelín nakrájíme na šestiny, každý kousek zvlášť zabalíme pečlivě do plátku šunky, zajistíme párátkem a smažíme zvolna na oleji. Hotové necháme okapat na papírové utěrce.
Podáváme třeba na listovém salátu.
Makronutrienty
2%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 154 kJ | 512 kJ |
Kalorická hodnota | 276 kcal | 122 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
0,991 g
0 g |
0,44 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,099 SVJ | 0,044 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23 g
1,98 g |
10,2 g
0,877 g |
Bílkoviny | 17 g | 7,54 g |
Sůl | 2,1 g | 0,932 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů