Rychlé lowcarb jídlo, když je venku krásně, šetříme čas v kuchyni.
Děkujeme Aleně Vaňousové za tip :)
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Květák | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g |
50 g |
Hermelín | |
1 lžička |
1 lžička |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 50 g |
50 g |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Jeden menší květák krátce předvařený na páře rozdělíme na růžičky, osolíme, pokapeme olivovým olejem, okořeníme kari kořením a posypeme cca 50g strouhaného parmezánu. Pečeme v troubě cca 30 minut.
-
Mezitim orestujeme na pánvi cca 50g šunky. 2 hermelíny 120g rozkrojíme na poloviny, položíme na plech s pečícím papírem, posypeme kousky šunky a přidáme cca na 5 minut do trouby ke květáku.
Makronutrienty
23%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 446 kJ | 2 573 kJ |
Kalorická hodnota | 107 kcal | 615 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,47 g
1,33 g |
25,8 g
7,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,447 SVJ | 2,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,94 g
0,982 g |
40,1 g
5,67 g |
Bílkoviny | 7,64 g | 44,1 g |
Sůl | 1,28 g | 7,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů