Hermelín se šunkou a s pečeným květákem
Rychlé lowcarb jídlo, když je venku krásně, šetříme čas v kuchyni. Děkujeme Aleně Vaňousové za tip :)
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Orestování
- Pečení
- Primal
- Vaření v páře
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 1 kus |
sůl | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžička |
kořenicí směs kari, jemné | 1 lžička |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 50 g |
máslo čerstvé | 1 lžička |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) | 50 g |
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Jeden menší květák krátce předvařený na páře rozdělíme na růžičky, osolíme, pokapeme olivovým olejem, okořeníme kari kořením a posypeme cca 50g strouhaného parmezánu. Pečeme v troubě cca 30 minut.
-
Mezitim orestujeme na pánvi cca 50g šunky. 2 hermelíny 120g rozkrojíme na poloviny, položíme na plech s pečícím papírem, posypeme kousky šunky a přidáme cca na 5 minut do trouby ke květáku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů