Hermelín se šunkou a s pečeným květákem

Rychlé lowcarb jídlo, když je venku krásně, šetříme čas v kuchyni. Děkujeme Aleně Vaňousové za tip :)

Hermelín se šunkou a s pečeným květákem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
květák 1 kus
sůl 1 lžička
olivový olej 1 lžička
kořenicí směs kari, jemné 1 lžička
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g
máslo čerstvé 1 lžička
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 50 g
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 2 kusy

Postup přípravy

  1. Jeden menší květák krátce předvařený na páře rozdělíme na růžičky, osolíme, pokapeme olivovým olejem, okořeníme kari kořením a posypeme cca 50g strouhaného parmezánu. Pečeme v troubě cca 30 minut.

  2. Mezitim orestujeme na pánvi cca 50g šunky. 2 hermelíny 120g rozkrojíme na poloviny, položíme na plech s pečícím papírem, posypeme kousky šunky a přidáme cca na 5 minut do trouby ke květáku.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů