Luxusní dobrota...
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hermelín | |
---|---|
hermelín, sýr s bílou plísní na povrchu 1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
50 g |
50 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Čerstvý sýr (Lučinu, Palouček) si vyšleháme s nasekanou pažitkou a šlehačkou do hladkého krému.
Lískové oříšky nameleme nebo nasekáme najemno.
-
Hermelín nadvakrát prokrojíme, každý plát pomažeme lučinovým krémem.
Krémem pomažeme i strany a vrch, obalíme v oříškách a dáme do lednice ztuhnout.
-
Před podáním nakrájíme na čtvrtiny, můžeme přizdobit šlehačkou a oříškem.
Makronutrienty
8%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 455 kJ | 2 219 kJ |
Kalorická hodnota | 348 kcal | 530 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,99 g
2,01 g |
6,08 g
3,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,399 SVJ | 0,608 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31,3 g
5,45 g |
47,7 g
8,3 g |
Bílkoviny | 14,5 g | 22 g |
Sůl | 1,12 g | 1,7 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů