Hemenex se slaninou

Jídelní plán

Hemenex se slaninou

Rychlá varianta mojí oblíbené snídaně - slanina s vejci a špetkou kari.

Postup přípravy

  1. Na prudším plameni a na nepřilnavé pánvi osmahneme anglickou slaninu. Poté plamen stáhneme na minumum - vajíčka už zprudka dělat nebudeme:)

    Z vajíček oddělíme žloutky a bílky - žloutky můžete nechat prozatím ve skořápce. Bílky rozšleháme s trochou soli a přelijeme přes anglickou slaninu. Já mám ráda žloutky hodně tekuté, takže nechám bílek trochu ztuhnout a teprve potom přidám žloutky.

    Podle chuti přidám kari nebo pepř a sůl.

    Hemenex nechám na pánvi, dokud neztuhne, žloutky by ale měly zůstat ještě alespoň trochu tekuté.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte